Hovimestari paljastaa: Tätä Diana söi aamiaisella joka päivä

Prinsessa Diana tunnettiin maanläheisyydestään, aktiivisuudestaan ja ilmeisesti myös hyvästä maustaan. Nyt entinen kuninkaallisen hovin kokki jakaa aamupalareseptin, joka oli aikoinaan Dianan suosikki.

Prinsessa Diana oli edellä aikojaan etenkin, kun kyse on tämän aamupalavalinnoista, kertoo hovin entinen kokki Darren McGrady.

McGrady työskenteli vuosina 1982–1997 hovissa kokkina ensin kuningatar Elizabethille ja prinssi Philipille, jonka jälkeen hänestä tuli prinsessa Dianan yksityiskokki. Hän valmisti kuninkaallisperheelle aterioita ja kierrätti säännöllisesti eri ruokalistoja.

Kun McGrady lisäsi aamupalalistalle tuorepuuron, prinsessa Diana hullaantui. Tuorepuuro oli niin hyvää, että tämän jälkeen prinsessa pyysi syödä tuorepuuroa ”joka päivä.”

– Diana laittoi elämänsä takaisin raiteilleen silloin, kun toimin hänen kokkinaan, McGrady kertoo Youtube-videolla.

– Hän oli mesenaatti 119 eri järjestölle, hän treenasi kuntosalilla ja näytti paremmalta kuin koskaan.

20 vuotta trendiä edellä

McGrady julkaisi hiljattain YouTube-videon, jossa hän jakoi salaisen reseptinsä prinsessa Dianan tuorepuurolle. Hän kertoi myös tarinan tuorepuuron takaa.

– Diana kävi sveitsiläisellä terveysklinikalla ja siellä hän söi tuorepuuroa ensimmäistä kertaa. Tarkemmin ottaen kyse oli Britcher-myslistä, sveitsiläisen ravintotieteilijän reseptistä, McGrady kertoo.

Kokin mukaan Diana ihastui puuron makuun. Myös terveelliset ainesosat vetosivat terveystietoiseen prinsessaan.

– Hän varasti reseptin, toi sen minulle ja sanoi, että haluaa syödä tätä ”joka päivä.”

McGrady huomauttaa myös, että vaikka tuorepuuron suosio alkoi kasvaa valtavirrassa vuoden 2012 paikkeilla, oli Diana huomattavasti trendiä edellä. Prinsessa hurahti suosikkiaamupalaansa jo vuonna 1993, eli liki 20 vuotta muita aikaisemmin.

Tutut ainesosat

Edellä mainitussa YouTube-videossa McGrady käy läpi prinsessa Dianan tuorepuuron ohjeen vaihe vaiheelta. Vaikka kyse ei ole ihan tavanomaisesta suomalaisen aamupuuron reseptistä, ainesosat ovat varmasti monelle tuttuja.

Puurossa käytettään kauraleseiden turvottamiseen appelsiinimehua maidon tai veden sijasta. Puuron sekaan tulee lisäksi kreikkalaista jugurttia, raakaa hunajaa ja sitruunamehua. Puuron muhittua yönyli jääkaapissa McGrady lisäsi päälle vielä mustikoita, omenaa ja saksanpähkinöitä.

– Pakko myöntää, että puuro oli niin hyvää, että tein usein tupla-annoksen, jotta sain myös itse tuorepuuroa aamupalaksi, McGrady naurahtaa.

Voit katsoa koko reseptin alla olevasta videosta.

Dianalla oli hyvä maku monessa asiassa, mutta myös ruoassa. Minulle kyllä maistuisi tuollainen puuro. Mitä mieltä itse olet, laittaisitko reseptin kokeiluun?

LUE LISÄÄ:

 

Lue lisää aiheesta...