Tämä kinkkupiirakka suorastaan sulaa suuhun

Tästä ei kinkkupiirakka parane!

Kinkkupiirakka on todellinen suomalainen kestosuosikki. Se sopii niin arkeen kuin juhlaan, ja täytteitä voi muunnella omien mieltymysten mukaan. Klassinen kinkkutäyte on monelle se ykkönen, mutta pienillä lisäyksillä piirakka saa aivan uuden sävyn – esimerkiksi ananas tuo raikkautta ja kevätsipuli korvaa purjon, jos haluaa hieman miedompaa makua.

Mausteilla voi leikitellä rajattomasti: valkosipuli tekee piirakasta täyteläisen, chili ja korianteri taas tuovat siihen ripauksen kansainvälistä makumaailmaa. Ja jos aika on kortilla, voit oikaista ja käyttää valmista piirakkapohjaa.

Suussasulava kinkkupiirakka

Pohja

  • 150 g margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte

  • 350 g kinkkua
  • 1 paprika
  • 1 purjosipuli
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 2 munaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 tl pippurisekoitusta
  • 4 dl juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Nypi margariini, vehnäjauhot, suola ja juustoraaste kulhossa. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
  2. Kuutioi kinkku, paprika ja purjo. Hauduta kasvikset öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 225 °C:ssa 10 minuuttia alimmalla tasolla.
  4. Sekoita ranskankerma, kevytkerma, munat ja mausteet. Levitä kasvis-kinkkuseos pohjalle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kermaseos. Paista 200 °C:ssa 20 minuuttia keskitasolla, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera. Tämä piirakka on täydellinen illanistujaisiin, piknikeille tai arjen iltapalaksi.

Kinkkupiirakka on helppo tehdä, muunneltavissa loputtomiin ja aina yhtä herkullinen – siksi se on ansainnut paikkansa suomalaisten suosikkina.

LUE MYÖS:

 

Lue lisää aiheesta...