Ruotsin kuningaspari sai huonoja uutisia: ”Kova isku…”

Nyt näyttää siltä, ​​että arki on vihdoin hieman tasaantunut ja voimme taas elää normaalisti.

Pandemian, rajoitusten ja sulkujen leimaaman vuoden jälkeen näyttää vihdoin siltä, ​​että saamme sellaisen kesän, kuin kolme vuotta sitten.

Viimeinkin pääsemme matkoille, voimme käydä ravintoloissa – voimme käytännössä tehdä melkein mitä haluamme.

Mutta on selvää, että kahden vuoden pandemia on jättänyt jälkensä. Varsinkin taloudella tulee kestämään toipumisessa.

Monet joutuivat lomautetuksi tai eivät voineet toimia normaalilla kapasiteetillaan.

Nyt näyttää siltä, ​​että myös Ruotsin kuninkaallinen perhe on kärsinyt valtavasta taloudellisesta iskusta pandemian seurauksena, kirjoittaa Svensk Damtidning.

Kuva: Alexis Daflos/Ruotsin hovi 2013

LUE MYÖS: Prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin perhe kasvaa – jakoivat hurmaavan kuvan seuraajille

Tällä viikolla julkaistusta raportista, jossa kerrottiin kuningas Kaarle Kustaan Ruotsin valtiolta saamasta rahasta, selviää, että pandemia on aiheuttanut taloudellisia ongelmia hoville.

Hovia on kritisoitu viime aikoina maan lehdissä kuitenkin siitä, että esimerkiksi pelkästään vuoden 2021 aikana heille maksettiin veronmaksajien pussista noin 15 miljoonaa euroa.

Summasta noin puolet meni karkeasti arvioituna linnojen ylläpitoon. Valtiopäivien vuosikertomuksen mukaan kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia saivat noin 800 000 euroa, kertoo Iltalehti.

Linnoja Ruotsin hovilla on yhdeksän ylläpidettävänään– ja tässä ongelmat piilevätkin, Ruotsin kuninkaallisen kulttuuriperinnön esittely ja hoito on kärsinyt pandemian seurauksena.

On selvää, että verovarat kattavat vain pienen osan linnojen kustannuksista – loput rahoitetaan suurilta osin lipunmyyntituloilla.

Taloudellinen isku Norjan kuninkaalliselle perheelle

Myös Norjan kuninkaallinen perhe ilmoitti taloudellisesta iskusta, mutta hieman eri syistä, sähkön nousseet hinnat ovat ylittäneet budjetin.

Kuva: Sven Gj. Gjeruldsen/The Royal Court/NTB

Royal Courtin vuoden 2021 vuosikertomus raportoi, etteivät kuninkaallisetkaan ole säästyneet ennätyskorkeista sähkön hinnoista, sillä vuonna 2021 sähköön liittyvät toimintakulut nousivat 111 prosenttia.

Toivomme, että vuosi 2022 on parempi vuosi meille kaikille!