Kokki, ravintoloitsija ja ruokakriitikko Grodon Ramsay pöyristyi, kun hän sai kuitin ravintolaillallisestaan Ranskan Cannesissa.
Monelle tuttu huippukokki ja ravintoloitsija Gordon Ramsay tunnetaan vahvoista ilmauksistaan ja ’värikkäästä’ kielenkäytöstään.
Vaikka miehen rivosuisuus korostuu televisio-ohjelmissa yksityiselämässään Ramsay ei ole yhtä kärkäs pienistä asioista. Ranskan Cannesissa mies kuitenkin koki jotakin, josta hän ei voinut olla puhumatta.
Kallis illallinen
Ramsay ja hänen vaimonsa Tana olivat taannoin Cannesissa viettämässä vaimon syntymäpäiviä ja syömässä ulkona tämän kunniaksi. Yksi detalji ravintolassa veti huippukokin sanattomaksi.
”Olimme Cannesissa hotellin ravintolassa, ja hän [vaimon] tilasi hummerin, koska hän rakastaa hummereita. Se oli hänelle syntymäpäiväherkku,” Ramsay kertoo LadBiblelle.
Vaikka kaksikko tiesi, että hotellin kolmen tähden ravintolassa illallisesta saattaa joutua pulittamaan yli 100 euroa, he eivät olleet valmiita siihen, mitä laskussa lukisi.
Kun lasku saapui pöytään, Ramsay paljasti ravintolan veloittaneen hummerista häkellyttävät 220 euroa.
”En ole pihistelijä enkä tiukkapipoinen, en koskaan kyseenalaista laskuja. Mutta 220 euroa? Mitä helv**iä täällä tapahtuu?”
Kokin mielipide oli selvä: ravintola ’kusettaa’ asiakkaita ylihinnoittelemalla annoksensa.
Äiti ei tykkäisi
Vaikka voidaan olettaa, että kahdeksan Michelin-tähden saanutta ravintolaa omistavalla Ramsaylla ei ole puutetta rahasta, kyseinen kokemus sai hänet ihmettelemään huimasti nousseita ravintoloiden hintoja.
Hän kertoo LadBiblelle jopa ’kahmaisseensa vaimon hummerin ja ahmaisseen sen’ kun vaimo ei jaksanut itse syödä ateriaansa loppuun. Ramsay ei halunnut ruoan ’menevän hukkaan’.
”Jos äitini kuulisi, että maksoin 220 euroa hummeriateriasta Etelä-Ranskassa, hän pieksisi minut,” kokki toteaa.
”Hän ei edes käytä niin paljon rahaa ruokakaupassa kuukauden aikana.”
Melkoinen hinta hummerista! Oletko itse huomannut ravintolahintojen nousseen? Jaa kokemuksesi meille Facebookissa!