Suolaiset pannarimuffinit juhannukseen – nerokas resepti

Nämä suolaiset pannarimuffinit sopivat upeasti juhannustarjottavaksi.

Jos etsit helppoa ja monipuolista tarjottavaa brunssille, juhannuksen illanistujaisiin tai vaikka leffaherkuiksi, popoverit ovat juuri oikea valinta. Nämä amerikkalaiset pannarimuffinit hurmaavat sekä ulkonäöllään että maullaan – ja mikä parasta, ne taipuvat lähes mihin tahansa täytteeseen.

Popoverit valmistuvat kätevästi muffinivuoassa, ja niiden sisus jää ontoksi, mikä tekee niistä täydellisen alustan sekä suolaisille että makeille täytteille. Tässä reseptissä täytteenä on paahtopaistia, avokadoa ja piparjuuri-majoneesia – yhdistelmä, joka hivelee makuhermoja. Makeampaa versiota kaipaaville löytyy tuttu klassikko: kermavaahtoa ja hilloa.

Pannarimuffinit eli popoverit

Tarvitset:

  • 3½ dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl suolaa

Täytteet:

  • 1 dl smetanaa tai majoneesia
  • 1 tl raastettua piparjuurta
  • 2 avokadoa
  • 200 g paahtopaistia

Tee näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Lämmitä maito kattilassa höyryäväksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää jauhot ja suola, sekoita tasaiseksi. Anna turvota 15 minuuttia.
  3. Voitele muffinipellin kolot ja jauhota kevyesti. Täytä kolot 2/3 taikinalla.
  4. Paista noin 25 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat kohonneet ja kauniin kullanruskeita. Sammuta uuni ja jätä popoverit jälkilämpöön vielä 5 minuutiksi.
  5. Anna jäähtyä hieman ennen täyttöä.
  6. Sekoita piparjuuri smetanaan tai majoneesiin. Viipaloi avokado ja paahtopaisti. Täytä popoverit haluamallasi tavalla.

Kokeile myös näitä täytteitä:

  • Savulohi ja tilli
  • Feta ja pinaatti
  • Kermavaahto ja tuoreet marjat

Popoverit ovat kuin tyhjä kangas keittiössä – helppoja valmistaa, upeita tarjoilla ja loputtoman muunneltavia. Oli makusi makea tai suolainen, nämä pannarimuffinit saavat varmasti aikaan “wau”-efektin ruokapöydässä.

LUE MYÖS:

 

Lue lisää aiheesta...