Helppo pika-aioli vie kielen mennessään

Helppo pika-aioli valmistuu hetkessä.

Aioli on valkosipulin ystävän unelma – täyteläinen, hieman potkua omaava kastike, joka sopii kaikkeen ranskalaisista paahdettuihin kasviksiin ja burgereihin. Ja mikä parasta: täydellisen aiolin voi valmistaa itse kotona vain muutamassa minuutissa.

Tämä resepti hyödyntää sauvasekoitinta, ja onnistuu helposti, kunhan muistat muutaman niksin. Tuloksena saat silkkisen pehmeän aiolin, jossa maistuvat valkosipuli, sitruuna ja pieni cayennen potku.

Kotitekoinen pika-aioli

Tarvitset:

  • 1 kpl kananmuna (huoneenlämpöinen)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl dijon-sinappia
  • ½ dl rypsiöljyä (huoneenlämpöinen)
  • Ripaus suolaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä (raastettuna tai puristettuna)
  • Ripaus cayennepippuria

Tee näin:

  1. Riko kananmuna korkeaan, kapeaan astiaan – mieluiten sauvasekoittimen omaan kulhoon.
  2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sinappi.
  3. Kaada öljy varovasti kulhoon. Tärkeää on, että muna jää kulhon pohjalle – näin syntyy täydellinen emulsio.
  4. Paina sauvasekoitin pohjaan asti. Käynnistä täysi teho ja pidä sekoitin paikallaan, kunnes massa alkaa saostua.
  5. Kun aioli alkaa paksuuntua, nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin, jotta kaikki öljy sekoittuu.
  6. Mausta lopuksi valkosipulilla, cayennepippurilla ja suolalla. Sekoita vielä kerran kevyesti ja nauti!

Missä aiolia voi käyttää?

  • Hampurilaisissa ja voileivissä
  • Ranskalaisten tai bataattiranskalaisten dipiksi
  • Grilliruoan kruunuksi
  • Tapaspöydässä esimerkiksi paahdetun leivän kanssa
  • Salaateissa tai vaikka kalojen lisukkeena

Sauvasekoittimella valmistettava aioli on arjen pieni ihme: valmista vain muutamassa minuutissa, mutta makua riittää kuin gourmet-ravintolassa. Tässä reseptissä yhdistyvät täyteläisyys, potku ja helppous – kokeile ja hurmaa ruokapöydässä!

LUE MYÖS:

 

Lue lisää aiheesta...